tisdag 15 april 2014

Sommar, sol och Volontärarbete?

Vips så tog vintern slut o snart är det sommar igen. Vi är många som längtar till värmen, men framför allt att få bli lediga med allt vad det innebär. Och medans vi gör det, längtar andra till ett riktigt jobb. På Valborg förra året passade jag på att fråga en tjej som jobbade på ett tivoli hur det funkade där:

”Jag har 50 spänn i timmen, vi jobbar i 3 timmarspass, sen är vi lediga i en kvart, för att sen stå här i 3 timmar till. Ibland blir jag inte avbytt alls. Ja, då blir det jobbigt- särskilt om jag måste på toa. Mat klarar jag mej utan, det finns ju alltid nåt att stoppa i munnen. Inatt klockan 01 så slår vi ihop allt, packar in oss i bilarna o kör till Mora, det är nåt jippo där imorgon. Bensinpengar får vi bara om alla platser är fyllda. Lova att inte säga att jag sagt nåt.”

I år kommer jag inte gå på några tivolin alls. 

I gårdagens NT konstaterade LO följande: http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=9715174
 
”Om du betalar 500 kronor kan du få komma o volontär-arbeta på Bråvalla festivalen i sommar. I utbyte får du fri entré, och för ett väl utfört arbete får du pengarna tillbaka. Om du betalar o sen blir sjuk? Njaa, det får vi återkomma om.” 

Jag kommer inte gå på Bråvallafestivalen heller. Scorpio är ett vinstdrivande företag som livnär sej på festivaler. -Lek med tanken på att ett vinstdrivande bolag inom städbranschen gjorde så här…

Ja, vi är många som längtar efter ledighet, lika många längtar till riktiga jobb. Med avtalsenlig lön. O schysst arbetsmiljö.
Men, det kanske är det här vi ska vänja oss vid i framtiden. För när Allianses arbetslinje o Fas 3 är uppdaterad så finns det inga alternativ kvar. Då måste vi åka landet runt i egen bil, betala dyra bensinpengar o dessutom tvingas lämna en dispositionsavgift för att överhuvudtaget få söka ett jobb...

#svpol #schysstavillkor #sverigekanbättre #valet2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar