torsdag 15 maj 2014

Alla talar om Måddan...

Jag har tänkt på en sak.
Om lite mer än en vecka är det val till Europaparlamentet. Alla pratar om det. Eller, det gör dom inte.
Alla pratar om Måddan, o hennes Nuon affär. Någonstans tycker jag att vi ältar- o vältrar oss i hennes skuld. Frigge o hon skyller på varandra- någon måste bära hundhuvudet, o den här gången blev det hon. Vi har vetat det i flera veckor. Ändå fylls nyheterna fortfarande med det...
Men, vad har vi lärt oss av historien? Och framför allt- HUR går vi vidare så att det inte upprepas likt löpsedlarna i massmedia?
På tal om det, har ni sett SSUs fantastiska film, där Rainer Höss påminner oss om det som hände i Hitlers Tyskland? Vi måste minnas historian- och lära oss av den. Demokrati är ingen självklarhet. Och för att förändra framtiden så måste vi påverka den. Vi måste rösta i EU-valet.

Det andra som fyller spaltmeter efter spaltmeter just nu är SD. -Tråkigt tycker jag. Ett tråkigt parti, som för en tråkig politik o ännu tråkigare reklam o som får alldeles för stort utrymme.

Det gör att vi glömmer bort vad valet egentligen handlar om. Det handlar inte om Nuon eller om tiggarna.
Det handlar om dej, mej o våra barns framtid.
Att förbjuda tiggeri skapar inga jobb, men om vi skapar arbetstillfällen med schyssta arbetsvillkor så behöver ingen stå på gatan o tigga. Kan alla försörja sej är det inte längre ett problem. Jobb genererar inkomst till välfärden, vilket ger våra barn en bättre skola o en bättre framtid. Att satsa på välfärden ger dom som byggde upp Europa och vårt land en skönare ålderdom o oss alla en tryggare vård.
Jag håller med Rainar Höss om att det är viktigt att rösta. Men om vi ska komma fram till HUR vi ska rösta, måste vi oxå minnas vår egna historia- de sista 15 åren har vi haft ett alliansstyrt Europa, och vi måste se vart det har lett oss.
Och- Vi måste sluta prata om Måddans hundhuvud o Jimpans bäver.
Vi måste börja prata om vilken väg som går vart...

För mej finns det bara ett europa- det är rött, fackligvänligt o varmhjärtat.

#sverigekanbättre #jagröstar #socialdemokraterna #euvalet2014




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar